Home 娛樂電影 44歲美魔女謝金燕相隔27年再次拍戲 《有五個姊姊的我就註定要單身了啊!》演大家姐

44歲美魔女謝金燕相隔27年再次拍戲 《有五個姊姊的我就註定要單身了啊!》演大家姐

481

最近就有套台灣新電影《有五個姊姊的我就註定要單身了啊!》上晝,引來不少討論。

故事就大概係一個男生原來有5個家姐,呢5個家經都好保護細佬,直頭係監視一樣。直到有一日細佬同個女仔行埋,而呢5個家姐就出手阻住,仲來一個挑戰添。

5個家姐就分別有 :謝金燕、劉奕兒、張墨錫、高雋雅、張垚
而女同學就有項婕如

當中就以美魔女謝金燕最多人認識。

戲入而的謝金燕是一個霸氣女神,是男角主李狂龍的大姐。

再睇返資料,原來謝金燕已經有27年沒演過戲,今次就因為呢套改篇自銷量超過10萬冊既人氣小說電影版而再出手。一向有大姐Feel的謝金燕就最合適。

再睇下她的近照:

IG:
https://www.instagram.com/jeanniehsieh___bbb/?hl=zh-hk

六個女角逐一睇!台灣青春電影《有五個姊姊的我就註定要單身了啊!》