Home 投資理財 【佬投資日記】5年一遇的低谷反彈位 – 眾安在線6060現在抄低機會有8成

【佬投資日記】5年一遇的低谷反彈位 – 眾安在線6060現在抄低機會有8成

430

隔左好耐無寫到投資股票,最近終於有時間寫返。
好想講下一隻留意左好耐的過氣新經濟股王,眾安在線6060,由高位$95跌足一年得返$26,現時係5年一遇既谷底回升格局,我就入左準備坐定定,準備看看有無機會食個大浪。

話說呢隻眾安在線6060由上市以來都係明星股,夾著中國最大線上保險公司既名頭上市,未賺到錢就上市,一上市頭幾日就係見頂,股東套現離場,信左果個面入市既散戶由頭到尾都無賺過,一直到$26蚊。

由於喺呢隻賺過少少錢,所以一直都有留意住。見到跌到$26水平後就開始低定橫行,雖然見到最近仲有盈警再蝕多左,但生意越做越大突破100億年收入,的確好大可能性。

個人就最喜歡找出於低谷之中,又有機會翻身既企業。今次一於試下,於$28蚊入左,看看有無機會再升多5成。

*不是深入分析,純一個買賣記錄,而且風險極高,不構成投資意見。