Home 奇趣熱話 英國Youtuber平價裝扮亂入時裝週引哄動 惡搞變認真就連大品牌都出同款

英國Youtuber平價裝扮亂入時裝週引哄動 惡搞變認真就連大品牌都出同款

6573

常言道「Fashion嘅嘢,我識條鐵咩」,英國就有兩位Youtuber佢地將一個對時尚完全冇概念嘅朋友,用最平最無厘頭嘅裝扮,製作一個假嘅model,惡搞Fashion Week。之後仲引起軒然大波,俾人圍住影相、登上IG不在話下,仲成功跟著造型師入會場。最後勁係,ASOS呢個品牌幾天後,出咗個日類似佢地第一日著嘅同款的服裝。

一齊睇下要扮假Model嘅Max平時係點

之後就買材料

連用嚟緩衝嘅膠充氣袋都唔放過

買單個時問店員好唔好睇,店員都唔知點答

腳就貼滿咗膠帶

仲對住鏡子自我催眠「我係世界上最好嘅Model,就算火車未到站我都係好正」

第一日

搵咗幾個FD追自己跑住嚟影相,結果一大班人圍住佢影

登咗上IG

有攝影師都打聽佢嘅嘢

第二日仲請咗個造型師Scott Cruft俾D意見

結果大獲好評

緩衝嘅膠充氣袋做嘅圍巾跟洗碗手套

引嚟一大班人影相,仲要出動保安指揮,先唔會阻礙交通

Max跟住造型師Scott進入會場

有專家讚佢天生食呢行飯,讓人好深刻難忘

佢地發現ASOS幾日之後,出咗個同Max第一天著好似嘅同款的服裝。唔知係咁啱定向佢地致敬呢?

片段

圖源:YouTube@The Zac and Jay Show