Home 奇趣熱話 【圖集】22歲香港爬蟲少女雪兒愛心爆棚 最愛養曱甴老鼠青蛙!

【圖集】22歲香港爬蟲少女雪兒愛心爆棚 最愛養曱甴老鼠青蛙!

2800

可能好多人都有養寵物,但又有無諗過有香港女仔會專門養平常女仔最怕嘅爬蟲類?

最近就有訪問,報導一個好有愛心既女仔雪兒,指佢養過樹蛙、烏龜、壁虎、蟾蜍、甚至蛇同馬達加斯加曱甴等,年紀小小就已經養過超過 20 種不同種類的爬蟲!

訪問一出就深得網民注意,仲找到IG,原來爬蟲少女除左好有愛心之外,仲係一個Cosplayer來,好全面既興趣。

先看蘋果報導:

 

報導原Link:呢度:
https://hk.lifestyle.appledaily.com/lifestyle/realtime/article/20190222/59287254

睇下佢IG其他相,好有愛心:

     

除了爬蟲,更有Cosplay:

       

圖片來自IG及果籽:

https://www.instagram.com/suetyic_/