Home 香港玩樂 【訂枱攻略】壽司郎居酒屋 杉玉預約系統link 傳聞已經full Booking到下年

【訂枱攻略】壽司郎居酒屋 杉玉預約系統link 傳聞已經full Booking到下年

1596

壽司郎居酒屋 杉玉開到嚟香港!作為一本海外首間分店,人氣爆燈。佬假期早前有幸於開幕之前優先試食體驗,到底有邊幾款食物最吸引?又有咩特色呢?

憑着壽司郎嘅人氣,一嚟到香港就已經超高關注度,加上餐廳位置唔多,好難訂枱就一定的。到底點樣訂枱,同埋有咩方法可以快啲食到?今日就同大家分享吓啦!

壽司郎居酒屋 杉玉 精選必點:

杉玉食材高質之餘CP值超高。餐廳以壽司做主打,再加上多款一品料理,配埋一系列日本酒選擇,絕對係三五知己最佳選擇

重點同必點推薦:

⭐壽司飯以黑醋+意大利香醋調配,層次豐富,更突出魚生的鮮味
⭐必點一定要揀:魚子醬壽司、杉玉薯仔沙律、稱霸四海刺身盛、渾身是膽三文魚子軍艦、池魚骨脆餅、海上鮮島(壽司盛)

另外如果想試下日本酒方面,仲有一個「品酒序」,以一個價錢淺嚐每月精選3款口味,就算入門者都可以小量開始接觸日本酒

經理話Booking已經好full 去到下年!
小編即場問咗經理到底預約方面咩環境,佢老實不客氣咁話「去到下年」!

睇返資料,如果想食杉玉,需要去到網站預約登記,不過睇返可以揀嘅日子都已經完全滿了

《杉玉預約秘技在此》👇🏻https://orderonline.foodcloud.hk/m6001/b0001/tms/zh_tw/reserve/create/001

當我哋再問經理仲有咩方法可以識到嘅時候:「walk in啦」

原來餐廳每日都會留少量名額為Walk in,有恆心的大家,或者附近住同返工,可以每日開舖嘅時候去攞張飛,有機會六點或者七點嘅時候可以食到的!

後記 — 讀者成功Walk in食到杉玉

收到讀者嘅DM嚟多謝我哋
同我哋分享已經成功Walk in食到杉玉!

讀者朋友分享話,佢係平日食到的
當日佢一開門就排Walk in籌
大概1:30開始派,要同網上拎walk in嘅人鬥快
當日佢拎到4號飛,大概5:30有得食!

以上經驗比大家做個參考
希望大家都有機會試到呢間餐廳
再分享俾佬小編知啦~

壽司郎居酒屋 杉玉SUGIDAMA
地址:香港灣仔軒尼詩道256號The Hennessy地下B及C號舖
Instagram: www.instagram.com/sugidma.hk